Briti suitsetajatele asendatakse sigaretid tasuta e-sigarettidega.

Briti suitsetajatele asendatakse sigaretid tasuta e-sigarettidega.

Eksperimendi raames pakub Cambridgeshire'i tseremoniaalkrahvkonna (mille osa on Peterborough) valitsus välja jagada suitsetajatele tubakasigarettide asemel elektroonilisi seadmeid. Saadikud on veendunud, et see aitab jõuda struktureeritud lahenduseni probleemile ning annab samuti aega kontrollida, kas selline lähenemine aitab suitsetamisest loobumise strateegias edu näitajaid tõsta.

Otsuse tegemisel viitavad võimud mitmetele teadlaste uuringutele, millest selgub, et veibiaur mõjutab kopsusid märgatavalt vähem kui sigarettide suits. On ka tõenduspõhist teavet selle kohta, et elektroonilised seadmed aitavad võidelda tubakasõltuvuse vastu.

Peterborough linnavalitsus koos Cambridgeshire'i kohalike võimudega on taotlenud projekti rahastamist. Siiski märkisid ametnikud, et Fenlandis (linn Cambridgeshire'is) on suure hulga kodutute tõttu suurenenud suitsetamise oht. Uuringute põhjal on vaesuse suure protsendiga linnades suitsetamise määr kõrge.

Hoolimata plaanidest soodustada suitsetajate veipimist tulevikus, on teismeliste veipimise probleem ühiskonnas endiselt pakiline probleem. Seetõttu kavandavad integreeritud hoolekande nõukogu ja Peterborough’i linnavolikogu laiendatud koolikampaaniat suitsetamise ja veipimise vastu.

Võimude ettepanekus soovitatakse ka kauplustes sagedamini läbi viia juhuslikke kontrolle, et karistada neid müüjaid, kes müüvad teismelistele e-sigarette. Eelmisel aastal kontrolliti Peterboroughis nõukogu kaubandusstandardite teenistuse poolt ainult üheksat kauplust 42-st ning neljas neist avastati rikkumisi.

Hetkel ei ole suitsetajate andmed oluliselt muutunud: Peterboroughis suitsetab umbes 14% elanikkonnast ja Fenlandis 29%, mis on riigi kõrgeim näitaja.

Võimude aruandes öeldakse, et suitsetamine maksab Peterboroughile aastas 72,5 miljonit naela (üle 91 miljoni dollari), need kulud laienevad ka tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande teenustele.

Laadimine...