3 fakti, mida suitsetajad peaksid teadma veipimisest

3 fakti, mida suitsetajad peaksid teadma veipimisest

Suitsetajad ei paista veipimise kohta palju paremini informeeritud olevat kui teised, mis on kahju - lõppude lõpuks on just nemad need, kellel on potentsiaalselt kõige rohkem võita. See pole tegelikult üllatus, sest suitsetajad loevad samu ajalehti, millel on samad häirivad lood. Lihtsalt selleks, et asjad õigeks seada, siin on kolm fakti, mida iga suitsetaja peaks e-sigarettide kohta teadma.

#1- E-sigaretid on palju ohutumad kui tubakas

Kui sageli olete lugenud artiklit, mis väidab, et e-sigaretid on sama ohtlikud kui suitsetamine? Paljud ajakirjanikud on seda korduvalt väitnud, tavaliselt üsna kehva teaduse põhjal, ja on märke sellest, et paljud inimesed usuvad seda - nii Ühendkuningriigis kui ka Ameerika Ühendriikides usub vähem kui pool suitsetajatest, et veipimine on ohutum kui suitsetamine, ja see number väheneb. Selgelt jõuab kohale sõnum, et uus tehnoloogia on vähemalt sama halb kui tubaka põletamine.

Tõde on aga väga erinev. Möödunud aastal viis Public Health England läbi seni kõige põhjalikuma uuringu veipimise kohta, ja nende järeldus oli üsna otsustav - elektroonilised sigaretid on vähemalt 95% ohutumad kui traditsioonilised. Paljud inimesed arvavad, et see tähendab, et nad tapavad 5% oma kasutajatest. Kui see oleks tõsi, oleks see siiski üsna muljetavaldav, kuid tegelikult pole seni tõendeid selle kohta, et e-sigarettidel oleks potentsiaali kedagi tappa. See 5% potentsiaalne risk hõlmab nikotiinisõltuvuse "ohtu"; tegelikult pole üldse selge, et nikotiin, eraldatuna tubakast, on sõltuvust tekitav.

#2- Suitsetamisest veipimisele üleminekuga säästate suure summa

Paljud suitsetajad vaatavad e-sigareti hinda - tavaliselt alates umbes 20 eurost - ja võrdlevad seda sigarettide pakendi hinnaga; siis jätkavad suitsetamist. See on mõistetav, kuid see on ka kulukas viga.

Sigaretipakk on ühekordne ese; sa ostad need, suitsetad ära ja need on läinud. Täidetav e-sigaret on erinev. Sa ostad selle, seejärel niikaua, kui hoiad selle varustatuna vedeliku ja varuosadega, teenib see sind kuid või aastaid. Komplekti algne maksumus tasub end ära päevadega; kuluta need 20 eurot nüüd ja selleks ajaks, kui sul on vaja järgmist 5-eurost vedelikupudelit, oled juba säästnud endale nelja või viie sigaretipaki hinna.

Keskmine pikaajaline veipija kulutab igal nädalal sama palju vedeliku ja uute küttekehade peale kui ta kulutas sigarettidele ühel päeval. Isegi katse-eksituse meetodil, et leida parimad seadmed ja maitsed, võite esimese paari kuu jooksul säästa sadu eurosid.

#3- Üleminek või loobumine?

Mõned inimesed ütlevad, et pole tõendeid selle kohta, et e-sigaretid aitavad suitsetajatel suitsetamisest loobuda. Teised väidavad vastupidist. Meie arvates on see vale küsimus.

Suitsetamisest loobumine on raske. Enamik suitsetajaid on seda proovinud rohkem kui üks kord; kasutades siis plaastreid või närimiskummi, hüpnoteraapiat või päeva pealt loobumist, ebaõnnestumise määr on umbes 95%. Paljudel teadlastel on teooriaid selle kohta, miks täpselt suitsetamisest loobumine nii raske on, kuid nad jätavad tavaliselt välja ühe olulise detaili: Enamik suitsetajaid ei taha tegelikult suitsetamisest loobuda. Nad ütlevad, et nad tahavad, kui keegi nende käest uurib, kuid nad ei mõtle seda tõsiselt. Tegelikult jätkavad enamik suitsetajaid suitsetamist, sest neile meeldib see.

Mõelge nüüd sellele, millist keelt kasutatakse suitsetajate kohta. Neile öeldakse, et nad peaksid lõpetama harjumuse, mida nad naudivad. Nad peaksid sellest loobuma. Kõik käib suitsetamisest loobumise ümber. Kuid kes soovib lõpetada midagi, mis neile meeldib? Just see teebki asja nii keeruliseks. Küsige kelleltki, kes on tegelikult suitsetamisest loobunud, ja nad ütlevad teile - pikka aega, mõnikord mitu aastat, tundub, et midagi on nende elust puudu.

Traditsioonilised suitsetamisest loobumise vahendid nagu nikotiini närimiskumm on mõeldud selleks, et teha loobumist asjast, mida te naudite, natuke lihtsamaks. E-sigaretid on erinevad. Teil pole tegelikult vaja midagi lõpetada - teete seda lihtsalt paremal ja arenenumal viisil.

On tõsi, et varased elektroonilised sigaretid ei olnud võrreldavad tubakatoodetega, kuid tehnoloogia on viimastel aastatel suurel määral arenenud; korralikult seadistatud ja hea vedelikuga täidetud tänapäevane e-sigaret on täiesti erinev lugu. See ei ole mitte ainult vastuvõetav asendus, vaid palju parem. Saate reguleerida soovitud nikotiini kogust, valida tohutust maitsevalikust ja kohandada kogemust täpselt nii, nagu teile meeldib. Muidugi on see ka sotsiaalselt paremini vastuvõetav, oluliselt odavam ja 95% ohutum. E-sigarettidele üleminek on sama, mis vahetada oma vana mehhaaniline kirjutusmasin kõrgtehnoloogilise sülearvuti vastu.

Me oleme näinud meedias uskumatuid lugusid ja kahtlemata tuleb neid tulevikus veel palju. Kuid parem on mitte neile liiga palju tähelepanu pöörata. Vaadake pigem, mida päris meditsiini eksperdid ütlevad - inimesed nagu Public Health Englandi ja Kuningliku Arstide Koja liikmed. Lugege tuhandete veipijate lugusid nende üleminekust. E-sigarettide faktide leidmine ei ole keeruline ja pärast seda võite olla palju positiivsemalt meelestatud neile võimaluse andmisel.

Laadimine...