Briti valitsuse seisukoht elektronseadme suhtes põhjalikult uuritud

Briti valitsuse seisukoht elektronseadme suhtes põhjalikult uuritud

Võib väita, et e-sigareti aur on tubakast vähem kahjulik ja võib viimase välja konkureerida

Veipimine on tubakast vähem kahjulik ja on lõpptulemusena tõeline konkurent tubakatoodetele, kinnitas Briti Terviseagentuur (PHE) uuringus, milles tunnistatakse esmakordselt, et e-sigaret on tubakast vähem kahjulik.

Briti asutus jõuab järeldusele, et praegu parim hinnang näitab, et elektrooniline sigaret on umbes 95% vähem kahjulik kui tavapärased sigaretid ja võiks tulevikus heakskiidu saada alternatiivse ravimina tubakast loobumiseks, näiteks nikotiiniplaastrite asemel.

Rõhutades, et e-sigaret ei ole riskideta, hindas PHE siiski, et sellel on potentsiaali oluliselt kaasa aidata tavapäraste sigarettide asendamisele.

PHE arvamust toetab Briti valitsuse peaarst Dame Sally Davis, kes jääb ettevaatlikuks, lisades, et e-sigareti pikaajaline kasutamine pole tõestanud ohutust ja kuni edasise tõendamiseni tuleks seda kasutada ainult tubakast loobumise raames.

Dr. Davis meenutab, et nende toodete tunnustamine litsentseeritud ravimitena annaks tarbijatele kindluse kvaliteedi ja tõhususe osas, eriti seoses e-vedelike kvaliteediga.

Ravimikultuur

111-leheküljeline uuring tekitab küsimusi heakskiidu protseduuri kestuse ja maksumuse kohta, mis on olulised tegurid Ühendkuningriigis tubakasigarette kasutamise vähendamise strateegias.

Ühtegi elektrooniliste sigarettide brändi ei ole seni heaks kiidetud, erinevalt teistest nikotiini asendusravimitest, nagu närimiskumm, pastillid ja plaastrid. Pilootprogrammid, mis käivitati Leicesteris ja London Citys, võimaldavad tubaka kontrolli spetsialistidel määrata elektrooniliste sigarettide komplekte. See tähendab, et e-sigarette pakutakse tulevastele endistele suitsetajatele, kes kuuluvad sellesse programmi.

Ravimite ja tervishoiu toodete reguleeriv asutus on selles valdkonnas tööd alustanud juba rohkem kui kaks aastat tagasi ja tootjad on kurtnud, et protsess võib neile maksta miljoneid.

Briti tervishoiuminister Jane Ellison meenutas suitsetajatele, et parim viis riigis esimese surmapõhjuse eest pääsemiseks on suitsetamine täielikult lõpetada. Ta rõhutas vajadust toetada suitsetajaid nende mahajätmise protsessis, pakkudes neile juurdepääsu e-sigarettidele, kuid samas ka noori kaitstes, tehes nende puhul ebaseaduslikuks müügi alla 18-aastastele.

Ei ole tee tubaka juurde

Uuring näitas, et peaaegu kõik 2,6 miljonit elektroonilise sigareti kasutajat Suurbritannias on praegused või endised suitsetajad, kes kasutavad seda suitsetamisest loobumise viisina. Enamus neist kasutab e-sigaretti suitsetamise mahajätmiseks või selle juurde naasmise vältimiseks.

Miski ei viita sellele, et e-sigaretid oleksid tee suitsetamise juurde, sest alla 1% täiskasvanutest või noortest, kes pole kunagi suitsetanud, on regulaarsed veipijad.

PHE otsus tuleb pärast hästi koordineeritud tegevusi suitsetamisvastaste aktivistide ja rahvatervise spetsialistide poolt, et innustada NHS-i pakkuma tõhusamat suitsetamisest loobumise tuge ja propageerima e-sigarette. Ühendkuningriigi kirdeosas on näiteks programm, mis pakub lisaks isiklikele e-sigarettidele ka käitumistuge suitsetajatele tubakast loobumiseks.

8 miljonit suitsetajat, kellele teavet jagada

Tubakas vastutab igal aastal 100 000 inimese surma eest Ühendkuningriigis, peamiselt Inglismaal, kus on tuvastatud kaheksa miljonit suitsetajat. Siiski näitavad numbrid, et suitsetamise määr on langenud madalaimale esinemissageduse tasemele alates ametlike uuringute algusest 1940. aastatel.

Inglismaa vaesunud piirkondades on suitsetamise määrad kõige kõrgemad ja loobumispingutusi peetakse priviligeeritud tervise ebavõrdsuse vähendamiseks viisiks.

Kuid suitsetajate osakaal, kes on kasvavalt vastumeelsed e-sigarettide kasutamisele ülemineku suhtes, on suurenenud 2013. aastal 8% -lt 2015. aastal 22% -ni, kuna nad peavad ekslikult e-sigarette võrdselt või isegi ohtlikumaks kui tubakat. See näitab hädavajalikku vajadust tulevastele e-sigareti kasutajatele enne tegutsemist teavet jagada, rõhutades  suhtelisi eeliseid tervisele suitsetamistoodetega võrreldes.

"... suitsetajad, kes lähevad üle veipimisele, eemaldavad peaaegu kõik riskid" - Peter Hajek

PHE eesmärk on turul ja tubakaga tihedalt seotud ettevõtete üle paremat kontrolli omada, et täita oma kohustust kaitsta rahvatervise poliitikat tubakatööstuse äriliste huvide eest.

Peter Hajek, iseseisev ekspert, kes vaatas üle PHE, soovitab kliinilise psühholoogia professorina suitsetajatele, kes pole oma esimesest katsest veendunud, anda e-sigarettidele teine võimalus, et sellega harjuda.

E-sigarettide keelustamine Walesi avalikes kohtades, pubides ja restoranides ning Ühendkuningriigi kogu piirkonnas võib viia kasvava hulga inimesteni, kes ekslikult arvavad, et kahju on sama suur kui tubaka puhul, ilma et võetaks arvesse pikemaajalisi eeliseid maksumaksjatele.

Suitsumeeste rühmitused nagu FOREST meenutavad, et e-sigaretid on meelelahutusseade, mis võimaldab inimestel veipimisest rõõmu tunda. Suitsuühenduse kohaselt võib e-sigarettide väljakirjutamine NHS-i poolt osutuda küsitavaks maksumaksjate poolt, kes ei ole ei suitsetajad ega aurutajad.

Simon Clark, selle juhataja, ütles, et riik ei tohiks sekkuda suitsetajate vaba valiku tegemisse, et alustada veipimist, mis on osutunud "mängumuutvaks tooteks". Ta arvab, et rahvatervise kampaaniad peaksid rohkem tähelepanu pöörama ebavajalike piirangute vastu müügil, turundamisel ja reklaamimisel, kui selle ravimiks muutmise poole.

Valitsuse poliitika e-sigarettide suhtes tekkis pärast Ameerika Meditsiiniühingu ajakirjas avaldatud uurimust, milles jõuti järeldusteni, mis võivad olla seoses e-sigarettide kasutamisega USA keskkooliõpilaste seas eksitavad. Samal ajal kui puhtuslased näevad teed tubaka juurde, näevad paljud teised Ühendkuningriigis käitumise evolutsiooni ja Hajek ütleb: "See näitab lihtsalt seda, et inimesed, kes on huvitatud e-sigarettidest, on samad inimesed, kes on huvitatud suitsetamisest. Inimesed, kes joovad valget veini, on tõenäolisemad proovima punast veini kui inimesed, kes ei joo alkoholi."

Laadimine...